7. Oviolimpia: nem adjuk fel!
Vissza

7. Oviolimpia: nem adjuk fel!

Lassan megszokhattuk, hogy minden eddigi szokásunk felborul, és váratlan helyzeteknek vagyunk kitéve, de ennek ellenére idén is megszerveztük az Oviolimpiát. A szigorú egészségügyi előírásoknak megfelelően a gyermekek ezúttal nem találkozhattak nagyobb számban, ezért kényszerhelyzetként maradt az online megoldás. Ráadásul az eredetileg péntekre tervezett Oviolimpiát szerdán kellett megtartanunk, mert csütörtöktől bezártak az óvodák, és a gyermekek így nem tudtak volna részt venni az óvodák székhelyén.

Lészai Lehel

Pierre de Coubertin báró, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyik alapítója és elnöke, híres mondása szerint nem a győzelem a fontos, hanem a küzdelem. Ennek jegyében találkozott egy tucat óvoda tizenöt csoportjának 267 óvodása és mérték össze erejüket. Az olimpiára közösen edzettünk korábban, szintén online felületen. A gyermekek felkészítésével huszonkilenc óvónő foglalatoskodott. Külön öröm volt, hogy a Széki óvoda gyermekei is bekapcsolódtak a viadalokba, és így megyei szintűvé vált a megméretkezés. A 7. Oviolimpiát Apró Rozália gyógytornász és gyógypedagógus vezette, akit a gyermekek már évek óta ismernek, és aki a Paralimpiai játékokat is le szokta bonyolítani. A szervezési munkát a Csemete Alapítvány vállalta magára, és a Szülők Klubja rendezvénysorozat keretében szervezte meg a kolozsvári önkormányzat támogatásával.

A gyermekek nagy izgalommal várták a sportszámokat, amelyek keretében lemérhették tudásukat, felkészültségüket és erőnlétüket. Ezekben a mozgásszegény időkben nagy kiváltság volt felkészült szakember irányításával különböző tornagyakorlatokat végezni. Nem a versengésen volt a hangsúly, hanem azon, hogy egymást láthatták a csapatok és közös gyakorlatokon vehettek részt. Öröm volt levezetni a sok energiát, ami a gyermekekben felgyűlt az elmúlt időszakban. A közös tornászás jól időzített alkalom volt, hiszen mindenkinek kéthetes kényszervakációra kellett elvonulnia. A Csemete Alapítvány a következő időszakban is szervez még ilyen alkalmakat, sőt együttes zenélésre, éneklésre is lesz lehetőség, hogy a testmozgás mellett a lélek ápolásával is foglalkozzunk.

Az alkalom végén a bajnokok megtapsolták egymást és teljesítményüket. Merthogy minden résztvevő bajnoki hozzáállással vett részt, így mindenki nyertes volt. Oklevél, filctoll és vízfesték járt a résztvevőknek a művészi hajlamaik kiélésére is, illetve a fizikai erőnlétük szinten tartása érdekében ízletes pizzát fogyaszthattak.

A Vidám Vonatocska óvoda Bóbita csoportja nyerte el a Legjobb csapatjátékosok címet, a Manócskák csoportja pedig a Legmerészebbek címet. A Babszem Jankó Napközi otthonos óvoda Méhecskék csoportja érdemelte ki a Legkitartóbbak címet. A Napsugár Óvoda természetesen Napsugarak elnevezésű csoportja volt a Legfegyelmezettebbek cím büszke birtokosa. A Hársfaillatú óvoda Nyuszikák csoportjában voltak a Legvidámabbak. A Méhecske óvoda Zümi csoportjának tagjai voltak a Legfürgébbek, a Szúrósgombóc csoportjának résztvevői pedig a Legfigyelmesebbek. A Széki óvoda Széki menő manó elnevezésű csoportja érdemelte ki a Legpontosabbak címet. A Bambi óvoda Nyuszikák csoportja nevét meghazudtolva a Legbátrabbak címet nyerte el. A Tóvidéki református óvoda Napsugarak nevű csoportjának tagjai voltak a Legtürelmesebbek. A Mikó óvoda aMIKÓr csoportja bizonyult a Legjátékosabbnak, a bárMIKÓr csoportja a Legtörekvőbbnek, és a MikóSOKK csoportja a Legösszetartóbbnak. A Csemete református óvoda, amely társszervező is volt, Pingvinek csoportja nyerte el a Legösszetartóbbak címet, míg a Cinegék csoportja a Legsportosabb címet.

A 7. Oviolimpia ugyan véget ért, de a testedzés, mozgás tovább folytatódik, hiszen máris elkezdődött a felkészülés és bemelegítés a 8. Oviolimpiára.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nem indul eljárás a 2018-as ...
Hollandiában vélhetően pokolgépes ...
Koronavírus – már öt megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ