500 millió euró a Világbanktól az egészségügynek
Vissza

500 millió euró a Világbanktól az egészségügynek

A Világbank képviselőivel folytatott New York-i eszmecserét követően 500 millió euró értékű kölcsön-megállapodást írtak alá, amelynek célja, hogy javítsanak az állampolgárok egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésén, különös tekintettel a kevésbé fejlett régiókra.

A kormány sajtóközleménye szerint a program célja többek közt a háziorvosok által nyújtott egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés, valamint az egészségügyi kiadások hatékonyságának javítása.

A közlemény arról is tájékoztat, hogy az 500 millió eurós kölcsönszerződést Románia részéről Eugen Teodorovici pénzügyminiszter, a Világbank részéről pedig Tatjana Proskuryakova, Románia és Magyarország országmenedzsere írta alá.

Tatiana Proskuryakova, a Világbank Romániáért és Magyarországért felelős országmenedzsere azt mondta: a romániai egészségügy terén elért eredmények dacára az Európai Unió szintjén még mindig Romániában a legmagasabb azoknak a haláleseteknek az aránya, amelyek megelőzhetők lettek volna megfelelő egészségügyi ellátással.

- Most itt a lehetőség a helyzet javítására, tette hozzá Proskuryakova. "

A program célja, hogy javítsa a hátrányos helyzetű, biztosítással nem rendelkező személyek hozzáférését az alapvető egészségügyi szolgáltatásokhoz, segítse elő a kórházközpontú egészségügyi rendszer átalakítását egy hatékony, az elsődleges egészségügyi ellátást biztosító rendszerré és alapvető támogatást nyújtson a családorvosi rendelők számára.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓ - Baleset a Béke téren
Ravi Shankar, „India nemzeti kincse” ...
Motoros futárok segítségét is lehet ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ