22 megye sárga színű figyelmeztetés alatt havazás és szélfúvás miatt
Vissza

22 megye sárga színű figyelmeztetés alatt havazás és szélfúvás miatt

22 nyugati, déli, keleti és az ország középső részén található megye van sárga színű meteorológiai figyelmeztetés alatt havazás és szélfúvás miatt. Sok megyében a széllökések sebessége eléri a 75 kilométer/órát.

Krassó-Szörény, Argeș, Teleorman, Olt, Dolj, Vâlcea megyék, illetve Mehedinți, Gorj, Hunyad, Szeben, Fehér, Brassó, Dâmbovița és Prahova megye hegyvidéki részei 11 óráig áll sárga figyelmeztetés alatt a havazás miatt. Helyenként számottevő vastagságú hótakaró képződik.

Eközben Galac, Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Konstanca és Tulcea megye hétfőn 22 óráig sárga színű riasztás alatt áll az erős szél miatt. A szél tartósan megélénkül, a széllökések sebessége eléri a 65–75 kilométer/órát, felkavarva a havat, és jelentősen csökkentve a látótávolságot.

Szintén ma 22 óráig érvényes a figyelmeztetés, amit a csapadék és megerősödő szél miatt adtak ki a meteorológusok. A csapadék előbb a nyugati országrészben kezd esni, majd átterjed a legtöbb régióra. Délen és hegyvidéken 10–15 liter/négyzetméter csapadék is eshet, Dobrudzsában pedig elérheti a 30–35 liter/négyzetmétert is – közölték a meteorológusok.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eurovíziós Dalfesztivál: Hollandia ...
Korrupciós botrány miatt felbomlott az ...
Az Erdélyi Gazdaságfejlesztési Program ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ