„Sajtókvízen” mutatták be a Humorfesztivál programját
Vissza

„Sajtókvízen” mutatták be a Humorfesztivál programját

Hagyományostól eltérő sajtótájékoztatón ismertették a 15. Erdélyi Humorfesztivál programját annak szervezői tegnap délben a Bulgakov Kávéházban: Jakab Adorján főszervező és György Botond szervező kérdezte a sajtó képviselőit, és nem fordítva, ahogy az általában lenni szokott. A szervezők 15 kézműves csokoládé hátára ragasztottak a humorfesztiválhoz köthető kvízkérdéseket, ezeket kellett az újságíróknak megválaszolniuk. A kérdésekre adott helyes vagy leginkább helytelen feleletek után derült fény a fesztivál programpontjaira. Az április 19–22. között zajló rendezvény sztárvendége Kiss Ádám humorista, a fellépők között találjuk a Szomszédnéni Produkciós Irodát, Hajdú Balázst és Felméri Pétert, de az erdélyi humoristák is képviseltetik magukat – derült ki a „sajtókvízen”.

A sajtókvíz elején Jakab Adorján főszervező és György Botond szervező elmondták, unják már a hagyományos sajtótájékoztatókat, ahol ők mesélnek, a sajtó pedig kérdez, ezért választották idén inkább a kvízt, és kérdezték ki ők az újságírókat.

Az idei humorfesztivál április 19-én, csütörtökön Marosán Csaba színművész erdélyi humorfogyasztási szokásokat taglaló előadásával kezdődik. A sajtótájékoztatón a szervezők elmondták, a színművész szerint három kategória állítható fel a humorfogyasztás terén: az első csoportba tartoznak azok, akik szeretnek vicceket hallgatni, a második csoport tagjai azok, akik szeretnek vicceket mondani, míg a harmadik kategóriát azok alkotják, akiket nem érdekel a humor.

A slam poetry és a humor is ötvöződik a rendezvényen, a Humorfesztivál szervezői a Nest – Erdélyi Összművészeti Gyűjtőponttal partnerségben Open Mic estet szerveznek, fekete humor tematikában. Az április 20-i, pénteki rendezvényre a Nest Facebook-oldalán és a helyszínen jelentkezhetnek azok, akik fellépnének.

György Botond fiatal erdélyi humorista új, Dumakavics című kötetét is bemutatják a fesztiválon, amelyben a szerző a humor és szociológia eszköztárát használva térképezte fel az erdélyi humoristák életútjait. A kolozsvári közönség emellett Dombóvári István legfrissebb, Pisti vagyok, ments ki innen című könyvét is megismerheti a fesztiválon. A kettős könyvbemutató április 20-án lesz.

Április 21-én, szombaton az Auditorium Maximumban György Botond, Zsók Levente, Hajdú Balázs és Kiss Ádám, míg április 22-én, vasárnap Kun Zsolt, András Előd, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és Felméri Péter szórakoztatja a közönséget.

A szervezők a sajtótájékoztatón közölték: idén nem indul tehetségkutató programjuk, ezt csak kétévente szervezik meg. „Egy kezdő humoristának szüksége van két évre, míg beindítja a karrierjét” – magyarázták a döntést.

A fesztivál teljes programja, illetve a jegyvásárlással kapcsolatos információk a www.humorfeszt.ro weboldalon érhetőek el.


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Győztek a kolozsvári fiúk! Megnyerte az ...
Pedro Almodóvar legújabb filmjét ...
Kitartó havazással beköszöntött a tél ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ