„Indulunk, a szépet, a jót akarjuk...”
Vissza

„Indulunk, a szépet, a jót akarjuk...”

Szombaton délelőtt zsúfoltságig megtelt a kolozsvári alsóvárosi református (kétágú) templom: idén nyolcvanegy fiatal végezte el a Református Kollégium keretében működő hároméves szakiskolát. Az ünnepségen Gáll Sándor hirdetett igét. – Nagy büszkeséggel tekintünk az elmúlt négy évre, amikor megfelelő időben és megfelelő körülmények között megalakulhatott ez az intézmény. Az elméleti és a gyakorlati ismeretek elsajátítása mellett ebben az iskolában az Istenbe vetett hit és a vallásos lelkület megerősítése is fontos volt. Az elmúlt három évben megszerzett tudás mellett is lelki nevelés is volt. Látszódjon meg ez rajtatok továbbra is. Szakmát tanulni elhivatottságot jelent. Ti elhívást nyertetek Istentől arra a feladatra. Bátor döntés volt részetekről ezt a szakiskolát választani – mondta.
- Szükség van református lelki gyökerekkel rendelkező jó szakemberekre. Vigyétek tovább a kollégium és a református egyház hírnevét – hangoztatta igehirdetésében Gáll Sándor, az Erdélyi Református Egyházkerület kancellárja, tanügyi előadó tanácsos.

– Ki hitte volna öt évvel ezelőtt, hogy megvalósulhat ez a szakiskola. Boldogan és büszkén tekintünk most rátok, és remélem, hogy az itt eltöltött három év nem múlik el nyomtalanul – közölte Székely Árpád, a Református Kollégium igazgatója.

Boros Hanga, a szakiskola egyik gazdasági partnerének, az Indigo és a Nomad Gastro Pub nevében arra buzdította a fiatalokat, hogy ne féljenek a kudarctól, vállalják a nehezebb feladatokat, mert mindenből lehet tanulni, és amit megtanultak, azt senki soha el nem veheti.

– Pál apostolt idézve mondom: ha megfelelően erős a hitünk, akkor olyan dolgokat élünk át, ami egykor lehetetlennek tűnt. Négy évvel ezelőtt, amikor ez a tanintézet még csak a vágyak szintjén létezett, erre gondolhattak azok, akik létrehozták ezeket a szakosztályokat – tette hozzá Nagy Tibor szakiskolai vezető.

Szakács Andrea X. osztályos szakiskolás arra kérte a végzősöket, hogy az itt eltöltött három évben megszerzett tudást és az emlékeket vigyék magukkal, és legyenek sikeresek.

Oltean Júlia szintén a szakiskola gazdasági partnere, a Robert Bosch vállalat nevében beszélt, amikor kifejtette: a diákok szorgalma évről-évre nőtt, és a vállalat továbbra is támogatja az itt folyó szakoktatást. A bibliaátadás után Boda Tímea végzős biztosította a jelenlevőket, hogy az itt eltöltött pillanatokat nem fogják elfelejteni, a kisebbeknek a kitartást és szorgalmat kívánt.

Ezt követően felsorolták azon végzősök nevét, akik különböző szakversenyeken dobogós helyezést értek el, majd a három osztályfőnök, Simon Vivien, Szallós János és Déner István emléklapot adott át minden végzősnek.

DOMOKOS BOGLÁRKÁT DÍJAZTA  A SZABADSÁG

A Szabadság napilap díját idén Domokos Boglárka XII.A. osztályos elméleti líceumi tanuló nyerte el. A pénteki tanévzáró ünnepségen lapunk munkatársa, Papp Annamária adta át a díjat.

Az elméleti líceumok két végzős osztálya tanulmányi díjazottjainak nevét az alábbiakban közöljük. A humán XII. A osztályban:  I. díj Nagy Eszter (9,95 átlag); II. díj Székely Gyopár (9,85 átlag), III. díj Farczádi Blanka (9,77 átlag) (osztálynevelő: Finta István). A természettudományi XII.C osztályban I. díj Székely Tibor (9,92 átlag), II. díj (Zsigmond Regina 9,80 átlag), III. díj Széll Orsolya, Gál Andrea Katalin (9,72 átlag) (osztálynevelő: Katona Ilona). 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hogyan tájékozatott a Nyugat a táncról?
Kolozsváron vendégszerepel a ...
Jeruzsálembe költöztetik Románia ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ