“Igen” szavazatra buzdít az EMNP
Vissza

“Igen” szavazatra buzdít az EMNP

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos elnöksége azt javasolja az erdélyi magyar választópolgároknak, hogy vegyenek részt az október 6-7-i népszavazáson és szavazzanak igennel.

Az EMNP kinyilvánította: a népszavazást az erdélyi társadalmi valóság és a történelmi egyházak mértékadó véleménye tudatában esélyként látják a család és a házasság intézményének megerősítésére.
“A család és a házasság gyakorlatának európai válsága idején, a népszavazás egy lehetőség arra, hogy a létező társadalmi egyetértés mentén, a házasság, mint férfi és nő szabad akaratából létrejött közösség, alkotmányos védelmet kapjon”  – áll az állásfoglalásban.

Az EMNP megjegyezte: a polgári törvénykönyv eddig is világosan körülírta a házasság intézményét, de Románia tartós politikai instabilitásának fényében fontosnak tartják, hogy a család alapját képező házasság intézménye alkotmányos megerősítést kapjon. A párt közölte: a közelmúltban kialakított magyar mintát tartja mérvadónak. Fontosnak tartotta, hogy a nő és férfi közötti házasság megerősítése mellett, a regisztrált élettársi viszony is kapjon törvényes státust, és a törvényhozás teremtsen tiszta, átlátható és világos jogi viszonyokat azok számára is, akik a bejelentett élettársi viszony intézményét választják.

“Keresztény és nemzeti értékeink alapján állva, közösségünk drámai fogyásának és az európai általános értékválság tudatában, arra kérünk minden szavazópolgárt, vegyen részt a népszavazáson és szavazzon igennel!” – áll az Erdélyi Magyar Néppárt országos elnöksége által jegyzett állásfoglalásban.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„ Együtt vagyunk, boldogok vagyunk!” - ...
Szecessziós sétára hív a Korzo Egyesület
Tizenhárom óra keresés után találtak rá ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ