"Hadviseléssel ér fel az amerikai választásba történt orosz beavatkozás"
Vissza

"Hadviseléssel ér fel az amerikai választásba történt orosz beavatkozás"

"Hadviseléssel ér fel" a tavalyi elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozás az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete szerint.

Nikki Haley nagykövet a volt republikánus elnök, George W. Bush által alapított Bush Intézet szervezésében tartott rendezvényen fejtette ki ezzel kapcsolatos álláspontjátt csütörtökön.

Haley szerint Oroszország a tavalyi elnökválasztási folyamat idején komoly erőfeszítéseket tett, hogy "elhintse a káosz magvait".

Az oroszok azt kérdezik, hogy miért vagyunk mi, amerikaiak, oroszellenesek és miért hoztunk szankciókat - utalt rá a nagykövet. "A válaszom az, hogy ne avatkozzanak be választásainkba,  és nem leszünk oroszellenesek" - jelentette ki a diplomata. Haley szerint "ha egy ország beavatkozik egy másik ország választási folyamatába, az nem más, mint hadviselés".

A nagykövet nem először fejtette ki nyilvánosan is az orosz beavatkozásról vallott álláspontját. Ez a vélemény élesen szemben áll az amerikai diplomácia irányítója, Rex Tillerson miniszter álláspontjával, aki bírálatai mellett is többször kifejtette, hogy a Trump-kormány a Moszkvával folytatandó párbeszéd híve.

Maga Donald Trump elnök sem mondta ki, hogy a beavatkozás tény volt. "Senki sem tudja biztosan mi történt" - fogalmazott Trump néhány hónappal ezelőtt egy sajtókonferencián Mindazonáltal az elnök a G20-as országcsoport nyáron Hamburgban tartott csúcsértekezletén felvetette az esetleges beavatkozás problémáját Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott találkozóján.


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Három év börtönre ítélték Michael ...
Átadták a Radnót és Nyárádtő közötti ...
Kelemen: RMDSZ-voksokkal sem ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ